Avtor: 24.05.2014 ob 17:48

Člani A PGD Šentjošt 13. na državnem tekmovanju

V soboto, 24. maja 2014, je v Ormožu potekalo Državno gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Na njem je sodelovalo okoli 2.400 članic in članov ter starejših gasilk in gasilcev, razvrščenih v 230 tekmovalnih enot.

Članice in člani so se v taktični mokri vaji, vaji razvrščanja in teoretičnem testiranju pomerili na tekmovalnem prostoru na parkirišču podjetja Carerra Optyl, starejše gasilke in gasilci pa v vaji s hidrantom in raznoterostih na ormoškem stadionu.

Če smo se prejšnji teden spogledovali z deževnim in si na vso moč želeli sonce, ga je bilo tokrat veliko. GZ Ormož se je kot organizatorka ponovno zelo dobro izkazala. Vzporedno s tekmovanjem je potekalo več spremljevalnih aktivnosti – ogledi Ormoža in okolice, ormoške vinske kleti in podobno. Med obema tekmovalnima prostoroma je vozil turistični vlakec, na katerem ni manjkalo potnikov.

Na tekmovanju so nastopili tudi člani A PGD Šentjošt, ki so se med 35 ekipami uvrstili na 13. mesto. Na taktični mokri vaji so dosegli solidni čas vaja in 15 kazenskih točk. Vajo razvrščana in teoretični test pa so opravili z odliko.


Rezultati: Državno tekmovanje