Avtor: 20.05.2012 ob 19:07

Gasilski družinski piknik sektorja Polhov Gradec na Lovrencu

Na enem izmed sestankov sektorja Polhov Gradec je padla ideja o organizaciji gasilskega družinskega piknika na Lovrencu. Ideja je vse bolj zorela in 20. maja je napočil dan, ko so se vsi družinski člani odpravili na pohod na Lovrenc. Skupno se je pohoda/piknika udeležilo okoli 100 ljudi iz treh društev – PGD Polhov Gradec, PGD Dvor, PGD Črni vrh.

Predstavitev novega vozila PGD Polhov Gradec

Proti Lovrencu se je šlo v dveh skupinah. Nekateri so odšli skupaj iz čebelarskega doma, drugi iz Praproč, nekaj pa jih je ubralo tudi individualne poti. Vsi skupaj so se zbrali pri cerkvici ter se po ogledu okolice postavili za skupinsko sliko. Po spustu proti domačiji Logar je poveljnik PGD Polhov Gradec Damijan Plestenjak predstavil njihovo novo vozilo za gozdne požare (GV-GP1) ter opremo, ki jo imajo v njem. Vozilo ni namenjeno zgolj posredovanju ob gozdnih požarih temveč tudi za posredovanje ob prometnih nesrečah, v vozilu je tudi nekaj opreme za prvo pomoč, …

Po koncu strokovnega dela pa je sledilo še skupno kosilo (golaž) ter izmenjavanje mnenj. Najmlajši so si pripravili priložnostno nogometno igrišče in uživali v najpopularnejši postranski igri na svetu. Kot je dejal poveljnik GZ Dolomiti Jože Kožuh, je lepo, da so se na vabilo odzvale tudi dekleta/žene gasilcev, da je s tem piknik postal družinski piknik.


Fotogalerija: 20.05.2012 – gasilski družinski piknik na Lovrencu [foto: Klemen Zibelnik]