Avtor: 27.09.2014 ob 20:19

Mladinci PGD Dvor 16. na kvalifikacijah za olimpiado

Ekipa mladincev PGD Dvor je sprejela izziv in se udeležila prvega izbirnega tekmovanja (kvalifikacij) za nastop na gasilski mladinski olimpiadi, ki bo prihodnje leto potekala na Poljskem. Na tekmovanju, ki ga je v soboto, 27. septembra, – v sodelovanju z GZ Šentjur – organizirala Gasilska zveza Slovenije, se je skupaj pomerilo 43 enot. V športnem parku Šentjur je v vaji z ovirami in štafeti na 400 m z ovirami nastopilo 22 enot mladincev in 21 enot mladink. V kategoriji mladincev je nastopila tudi ekipa naše gasilske zveze.

Priprave na tekmovanje so potekale dvakrat tedensko od junija dalje, kar se je pri tekmovalcih izkazalo za vedno hitrejšo izvedbo vaj. Praktično celotna ekipa se je prvič srečala z vajo z ovirami in štafeto na 400 m z ovirami, zaradi česar je 16. mesto v konkurenci najboljših slovenskih ekip odličen rezultat. Merjenje v obeh disciplinah je bilo elektronsko, za končni rezultat pa se je upošteval najboljši rezultat posamezne vaje – ekipa je vsako vajo izvedla dvakrat.

S tem dosežkom se dvorski ekipi žal ni uspelo uvrstiti v nadaljnje priprave na gasilsko olimpiado, saj se je vanj uvrstilo najboljših pet ekip.


Rezultati: Izbirno tekmovanje za nastop na olimpiadi