Avtor: 16.04.2023 ob 20:20

Mladinke Dvora državne podprvakinje v kvizu

Na OŠ Brinje v Grosuplju je v soboto, 15. aprila, potekalo 21. državno tekmovanje v gasilskem kvizu, katerega so se udeležile pionirke in mladinke PGD Dvor. Vstopnico so si priborile preko izbirnih občinskih in regijskih tekmovanj. Obe ekipi, ki sta ju čakale teoretične in praktične naloge, sta imeli v konkurenci 40 ekip. V teoretične znanju so pokazale znanje v prvi pomoči, drži – ne drži, požarni preventivi, križanki in poišči besede, med tem ko so jih na praktičnem delu čakale naloge iz gasilskih spretnosti in vozlov.

Znova se lahko razveselimo medalje, saj so mladinke v sestavi Ema, Nina in Lucija, z zastavljenimi nalogami opravile odlično in zasedle drugo mesto ter tako postale državne podprvakinje. S tem so za PGD Dvor osvojile že šesto medaljo iz državnega nivoja in prvo v kvizu. Ne smemo pa pozabiti na pionirke, kjer so Ela O., Klara in Ela Š., z veliko želje in izjemnim napredkom iz preteklega tekmovanja vknjižile vrhunsko deveto mesto.

Ob prihodu v domači kraj so jim domači gasilci, starši in ostala gasilska mladina pripravili veličasten sprejem. Slavnostni slavolok so pripravili kar mladi gasilci, ki so v tem nadvse uživali. Zbrane so nagovorili ter tekmovalkam čestitali predsednik društva Žiga Sečnik, poveljnik društva Primož Zibelnik ter predsednik Gasilske zveze Dolomiti Franc Zibelnik.


Rezultati: Državni kviz