Avtor: 10.01.2020 ob 18:27

Mladinke Dvora prejele posebno značko

V Sori je sedaj potekal že tradicionalni gasilski posvet Regije Ljubljana I. V sklopu dogodka je potekala tudi podelitev posebni značk, ki jih prejmejo tekmovalci, ki so v preteklem letu zabeležili vrhunske rezultate.

Pa pojdimo po vrsti. Polna dvorana tamkajšnjega kulturnega doma je najprej prisluhnila Gregorju Vidrihu, reševalcu nujne medicinske pomoči v Postojni, ki je na slikovit način predstavil posredovanje na dveh množičnih prometnih nesrečah na primorski avtocesti, ki sta se zgodili leta 2014 in 2016. Zbrani množici je predstavil tudi nadvse nadzorne video posnetke, ki jih je posnel s kamero na čeladi.

Zatem je poklicni gasilec ljubljanske brigade Andrej Košir predstavil nesrečo cisterne s tekočim kisikom, ki si je pripetila na medvoškem klancu (2. februar 2018). Posebnost intervencije je bila pomanjkanje informacij o načinu reševanja cisterne s tovrstnim plinom. Gasilci so tekom noči uspeli vzpostavit stik edinim tehnologom v Sloveniji, ki se ukvarja s tekočim kisikom. Zaradi nevarnosti so preko noči evakuirali tudi 60 ljudi. Dolgotrajna intervencija se je srečno končala.

V zaključnem delu pa sta predsednik Regije Ljubljana I Franc Bradeško in poveljnik Regije Ljubljana I Simon Černe podelila še značke in priznanja. Značke za uspešne nastope na državnih tekmovanjih so prejele tudi mladinke Dvora Sara, Nika in Ema. Dekleta so bila namreč zmagovalke državnega orientacijskega teka na Kopah in jim tako po pravilniku Regije Ljubljana I pripada bronasta tekmovalna značka.

Med prejemniki priznanj regije za osebni prispevek pri razvoju gasilske organizacije v Regiji Ljubljana I pa je bil tudi Klemen Zibelnik.