Avtor: 19.09.2017 ob 15:28

Mladinke PGD Dvor 16. na državni orientaciji

Končno je prišla dolgo pričakovana sobota, 16. septembra, ko je v Gorici pri Slivnici potekalo državno tekmovanje v gasilski orientaciji. Nanj so se uvrstile tudi mladinke PGD Dvor, ki so vse od junijskega regijskega tekmovanja vsako sredo intenzivno pripravljale na to tekmovanje. Mladinke Nika, Ema in Sara so neštetokrat ponovile vaje ter opravile številne kondicijske teke po bližnji in daljni okolici.

Pred odhodom priti Gorici pri Slivnici so bili vsi obrazi usmerjeni proti nebu, saj je bilo napovedo deževno vreme. Sreča je bila tokrat na strani gasilcev, saj med samim tekmovanjem in razglasitvijo ni padla niti kaplja dežja, čeprav je v bližnji okolici kar možno deževalo.

Mladinke PGD Dvor so najprej opravile vajo z vedrovko, ki so jo opravile z odliko. Nato so se podale na progo, kjer so morale s pomočjo topografske karte najti kontrolne točke. Pri orientaciji so do prve točke naredile napako in nekoliko zašle. Ob prihodu na prvo kontrolno točko – vezanje vozlov – so zaradi hitrosti enega izmed vozlov naredile napačno ter tako prejele 10 negativnih točk. Tudi na praktični vaji iz orientacije, kjer morajo pokazati poznavanje rokovanja s kompasom in karto, so prejele 5 zelo sumljivih negativnih točk.

Na koncu je to pomenilo še vedno odlično 16. mesto med 31 ekipami, čeprav so tako tekmovalke kot mentor vedeli, da so bile mladinke tokrat pripravljene za najvišje uvrstitve.


Rezultati: Državno tekmovanje v orientaciji
Rezultati: Vmesni časi