Avtor: 29.11.2020 ob 18:29

Naši mladi gasilci ohranjajo visok nivo znanja

Naši mladi gasilci so se na zadnje pomerili na tekmovanju v mesecu januarju, ko so tekmovali na občinskem kvizu. Sedaj pa orjemo ledino v gasilstvu tudi na področju virtualnih tekmovanj. Mentor PGD Dvor Klemen Zibelnik je namreč znotraj lastne spletne učilnice razvil možnost izvedbe gasilskega kviza z vsemi teoretičnimi nalogami, ki smo jih poznali na “pravem” kvizu. Vsak otrok je naloge opravljal varno iz svojega fotelja. Tokrat so nastopili posamično oz. največ člani istega gospodinjstva skupaj (bratje, sestre), če so sodili v isto kategorijo.

Sprva je bilo tekmovanje, ki se ga je lahko udeležila gasilska mladina in njihovi mentorji, predvideno le za našo regijo v petek, 20. novembra, a je bilo veliko prošenj po pridružitvi iz celotne države, zato se je tekmovanje razširilo na celotno Slovenijo. Tako je bilo v štiri kategorije prijavljenih 537 mladih gasilcev in njihovih mentorjev. Žal strežnik ni prenesel vseh obremenitev, zato se tekmovanje prestavilo za en teden ter razširilo na “vikend paket”. Udeleženec je tako lahko od petka, 27. novembra, do nedelje, 30. novembra, rešil zastavljena vprašanja.

Iz naše zveze je nastopila mladina iz PGD Brezje in PGD Dvor, seveda pa niso manjkali niti mentorji iz Dvora in Črnega vrha. Za podrobnejše rezultate si poglejte spodnjo povezavo.

Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz 89 društev iz 43 gasilskih zvez in iz 14 gasilskih regij.


Rezultati: Virtualni kviz