Avtor: 13.04.2015 ob 20:40

Občinsko tekmovanje v orientaciji 2015

Letošnje občinsko tekmovanje v orientacijskem teku bo potekalo v soboto, 18. aprila, v Horjul. Zborno mesto in A komisija je na občinskem trgu za občino Horjul. Parkirišče bo za OŠ Horjul na zgornji strani, ostalo pred tovarno Metrel.


Razpis: Občinsko tekmovanje v orientaciji 2015
Startna lista: Občinsko tekmovanje v orientaciji 2015 – aktualizirana 14.04.2015


Merjenje časa s Sportident

Na letošnjem občinskem orientacijskem teku se bo za čas teka uporabljalo elektronsko merjenja časa s sistemom Sportident. Ker je tovrstno merjenje bila lani novost, podajamo nekaj ključnih in pomembnih informacij za nemoteno izvedbo tekmovanja:

– en član ekipe ves čas teče s čipom, ki si ga namesti na enega izmed prstov. Čip ekipa dobi na štartu in z njim tudi sproži čas teka.
ekipe morajo obiskati kontrolne liste po vrstnem redu (1, 2, 3, 4, 5, …), skladno z razpisom..
na vsaki kontrolni točki se bo ekipa lahko čipirala šele takrat, ko bodo prisotni vsi trije člani ekipe, skladno z razpisom (pri pionirjih se upošteva tudi mentor).
na vsaki kontrolni točki se bo potrebno čipirati 2x (ob prihodu ekipe na kontrolno točko in po odhodu iz vaja). Mrtvi čas je torej zajet v čas med dvokratnim čipiranjem. V kolikor je kontrolna točka prosta, ekipa nemudoma pristopi k izvedbi vaje!
– če ekipa izgubi čip, je diskvalificirana, društvo pa bo moralo povrniti stroške čipa

Video posnetki uporabe sistema Sportident

Kako deluje sistem Sportident
V spodnjem videu je prikazano delovanje sistema Sportident, na orientacijskem tekmovanju bo le ta razlika, da se bo na vsaki kontrolni točki potrebno čipirati 2x.

Sistem Sportident v praksi