Avtor: 19.04.2015 ob 20:59

Obsežna sektorska vaja na strnjene gospodarske objekte v Dolenji vasi

V soboto, 18. aprila, so člani PGD Dvor v poznih popoldanskih urah izvedli obsežno sektorsko vajo, kjer je sodelovalo osem gasilskih društev. Vaje je bila izvedena na strnjeno območje Dolenje vasi, natančneje na gospodarske objekte pr’Štefc, pr’Tminc in pr’Tončk. V neposredni bližini pa se nahajajo tudi stanovanjski objekti.

Po prejemu poziva so člani PGD Dvor izvozili z vsemi tremi vozili – GVC 16/25, GVC 16/40 in GV1 ter pričeli z gašenjem požara, ki je izbruhnil v enem izmed gospodarskih objektov. Iz GVC 16/25 so se izvedli notranji napadi, hkrati se je iz Gradaščice napravil B vod, iz katerega se je nato napeljalo več napadov. Notranji napadalci so iz gorečega prostora rešili ponesrečenca, po prihodu ekipe za reševanje iz višin in globin pa se je pričelo tudi reševanje osebe, ki je padla v silos.

V gospodarskih objektih so na različnih mestih ustali ujeti štirje domačini, katere so reševali preostala sodelujoča društva – PGD Polhov Gradec, PGD Zalog, PGD Črni vrh, PGD Hruševo, PGD Dobrova, PGD Zaklanec in PGD Horjul. Poleg tega je bila njihova naloga tudi izvedba dodatnega B-voda iz Prošce ter izdelava številnih napadov.

Zaradi nepazljivosti se je voznica osebnega vozila zaletela v bližnji kozolec. Reševanje nje in sopotnice pa so prevzeli člani PGD Horjul, ki imajo v vozilu hidravlične klešče za razrez vozila.