Avtor: 06.06.2021 ob 18:40

Pionirji PGD Dvor državni prvaki v GŠTD

V soboto, 5. junija, in v nedeljo, 6. junija, je v Celju na atletskem stadionu Kladivar potekalo mladinsko in člansko državno tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah, ki je bilo zaradi epidemioloških razmer Covid-19 prestavljeno iz leta 2020 na 2021. Na tekmovanju so nastopile tudi ekipe pionirjev in mladincev PGD Dvor ter članov A PGD Šentjošt.

Izjemen uspeh je uspel pionirjev PGD Dvor, ki so pometli s konkurenco ter postali državni prvaki. Mladinci Dvora so bili 23., enako uvrstitev pa je uspela tudi članom A PGD Šentjošt.

Ob vrnitvi v domači kraj pa so se novi državni prvaki presedli v gasilska vozila in se ob zvoku siren pripeljali pred gasilski dom v Dvoru. Tam jih je čakala kupica navijačev, staršev in podpornikov društva. Zaradi epidemioloških razmer medalj še niso podeljevali in jih bodo prejeli naknadno, a so pionirjem pripravili “začasne nadomestne papirnate” medalje. Iskrene čestitke so jim izrekli tudi poveljnik in predsednik Gasilske zveze Dolomiti Filip Božnar in Franci Zibelnik, župan občine Dobrova-Polhov Gradec Franc Setnikar ter poveljnik društva Gregor Peklaj.


Rezultati: Rezultati: Državno tekmovanje GŠTD :. Mladinsko
Rezultati: Rezultati: Državno tekmovanje GŠTD :. Člansko