Avtor: 13.09.2014 ob 19:49

Pionirji PGD Dvor le za 0,7 točke ob medaljo na državni orientaciji


Štart v “blatni” poligon [foto: Teja Kopač/PGD Dvor]

Po tromesečnih pripravah, ki so potekale dvakrat tedensko, so se Miha, Jan in Rok v soboto, 13. septembra, odpravili na državno tekmovanje v orientaciji v Sveti Jurij ob Ščavnici. Kljub deževnemu jutru in poplavljeni cesta pri mladih gasilcih niti za trenutek ni bilo dvoma o tem ali se odpraviti na pot ali ne. Bolj kot so bili bližje tekmovališču, manj je deževalo, v Svetem Juriju ob Ščavnici pa dežja sploh ni bilo.


Ekipa po prihodu v cilj [foto: Teja Kopač/PGD Dvor]

Ekipe so iz proge, ki je potekala po gozdu in okoliških travnikih, prihajale umazane od blata od glave do nog, a to dvorski ekipi ni vzelo motivacije, nasprotno še bolj samozavestno so se Miha, Jan in Rok podali na progo. Pred tem so nadvse uspešno izvedli vajo z vedrovko (13,92 s), odlični so bili tudi pri vezanju vozlov (14,20 s) ter pri prenosu vode (42,87 s), zadnjo nalogo, poznavanje topografskih znakov, pa so prav tako opravili z odliko.


Ekipo je spremljalo lepo število navijačev [foto: PGD Dvor]

V vedenju, da so tudi tekaško nastopili odlično, so nestrpno pričakovali razglasitev rezultatov. Končni seštevek točk je dvorski trojici namenil četrto mesto, kar je drugi najboljši rezultat na državnih tekmovanjih za omenjeno društvo. Maja so namreč pionirke na državnem tekmovanju v gasilsko-športnih disciplinah v Ormožu osvojile tretje mesto. Ob razglasitvi rezultatov jih je sicer obšla žalost, saj so tako osvojili najbolj nehvaležno mesto, za stopničkami pa smo zaostali le za 0,7 točke. A že naslednji trenutek so se zavedali, da so četrti najboljši v državi med vsaj kakšnimi tisočimi ekipami, ki so nastopile na občinskih nivojih ter se nato preko sit uvrstile na državno tekmovanje.


Rezultati: Državno tekmovanje v orientaciji