Avtor: 17.05.2014 ob 20:15

Pionirke PGD Dvor tretje na državnem tekmovanju


Pionirke PGD Dvor so na državnem tekmovanju zasedle tretje mesto [foto: Klemen Zibelnik/PGD Dvor]

V Ormožu je v soboto, 17. maja, potekalo državno tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah za memorial Matevža Haceta. Odlično so nastopile pionirke PGD Dvor, ki so v vseh treh vajah – vaji z vedrovko, prenosu vode in razvrščanju – ostale brez kazenskih točk in tako zasedle tretje mesto. S tem rezultatom so dosegle najboljšo uvrstitev katerekoli ekipe PGD Dvor. Njihov uspeh so s šestim mestom dopolnili mladinci PGD Dvor, ki jim je le malo zmanjkalo do zmagovalnih stopničk.


Pionirke PGD Dvor med vajo z vedrovko [foto: Klemen Zibelnik/PGD Dvor]

Nekoliko manj sreče pa so imeli pionirji PGD Dvor in mladinci PGD Šentjošt, ki so državno tekmovanje končali na 41. mestu.


Mladincem PGD Šentjošt se mokra vaja s hidrantom in izšla po željah [foto: Klemen Zibelnik/PGD Dvor]

Ganljiv sprejem na Belici

Člani PGD Dvor so za vse ekipe ob prihodu domov, na Belici pripravili slavnostni sprejem, kjer so imele seveda glavno vlogo pionirke. Ob iztopu iz avtobusa, ponosnem razkazovanju velikega pokala in medalj ter bučnem aplavzu vseh zbranih, je bilo tako na marsikaterem obrazu moč zaslediti solzico sreče. Dvorske junakinje je tako na domačem terenu čakala še preizkušnja, v njim poznani vaji z vedrovko. A tokrat niso ciljale plastičnih tarč, temveč so morale pogasiti pravi ogenj. Kot se za ene najboljših ekip v državi spodobi, so zadano nalogo opravile hitro in učinkovito.


Slavnostni sprejem pionirk na Belici [foto: Klemen Zibelnik/PGD Dvor]

A njim najbolj zabaven del dneva pa je prišel tik za tem, ko so popolnoma zmočile obe mentorja, Tejo in Klemena, kar je bila tudi ena izmed stav za osvojeno medaljo. Nekoliko v senci je tako ostalo odlično šesto mesto mladincev, a so tudi slednji na sprejemu vsem zbranim prikazali veščine, ki so se jih naučili pri mokri vaji z hidrantom. Naloga gašenja pravega požara je bila v hipu opravljena.


Fotogalerija: 17.04.2014 – državno tekmovanje [foto: Klemen Zibelnik, Marko Zibelnik, Primož Zibelnik/PGD Dvor]
Rezultati: Državno tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinahSkupinska slika vseh ekip GZ Dolomiti [foto: Klemen Zibelnik/PGD Dvor]