Avtor: 10.09.2022 ob 20:17

Pripravnice PGD Dvor državne prvakinje v orientaciji

V Iški vasi je v soboto, 10. septembra, po dvoletnem premoru potekalo državno tekmovanje v orientaciji za gasilsko mladino. Barve naše gasilske zveze sta zastopali ekipi pripravnic in mladink PGD Dvor, ki sta si nastop zagotovile preko predhodnih izbirnih tekmovanja na nivoju občine in regije. Mladinke so imeli v zadnjem tednu pred nastopom številne težave zaradi bolezni, tako da se je končna ekipa sestavila zjutraj pred tekmovanje s pomočjo rezerve. Kljub temu so se Jerneja, Lucija in Nina pogumno podale na tekmovanje in tekmovalni dan zaključile na odličnem sedmem mestu.

Za nov vrhunski uspeh pa so poskrbele pripravnice Maja, Nika in Maja. Bile so kos vsem zastavljenim nalogam na približno 6 km dolgi progi in tako suvereno slavile zmago. Okoli vratu so s strani predsednika Gasilske zveze Slovenije Janka Cerkvenika prejele zlato medaljo. Za PGD Dvor je bila to že peta medalja iz državnih tekmovanj ter tretja zlata. Maja, Nika in Maja so tako sedaj prejemnice že tretje medalje iz državnih tekmovanj.

Po prihodu v domači kraj jih je pred gasilskim domom pričakal veličastni sprejem. Gasilci so pripravili vodni slavolok, glasni navijači pa so pripravili enkratno vzdušje. Čestitke so jim prišli izreči župan občine Dobrova – Polhov Gradec Franc Setnikar, predsednik in poveljnik GZ Dolomiti Franc Zibelnik in Filip Božnar ter predsednik regijskega sveta regije Ljubljana 1 Franc Bradeško.


Rezultati: Državna orientacija