Avtor: 17.09.2016 ob 17:03

Šentjoščani tretji na teku v Planici

Planica je bila tokrat malo manj gostoljubna do tekačev, kot v preteklih letih, a dež, ki je pral letalnico bratov Gorišek dopoldan, ni ustavil tisočerice prijavljenih na Red Bull 400 2016. Začelo se je ob dežju, končalo v soncu, zmage pa so šle v Italijo, Turčijo, na Češko in v Slovenijo.

Tekmovanje je sicer potekalo po nekoliko spremenjenem sistemu, saj dopoldne dež ni kazal, da bo kmalu ponehal, zato so organizatorji zmanjšali število tekov. Varnost tekmovalcev je pač na prvem mestu. Vsak je tako tekel le enkrat, v svoji kvalifikacijski skupini, za končni rezultat pa so šteli izmerjeni časi. Finalnih tekov, kjer bi se najboljši udarili še enkrat, žal ni bilo.

Zgodaj popoldne je dež sicer res ponehal, a takrat je bilo prepozno, da bi odločitev spreminjali, je pa letalnica bratov Gorišek, ravno med podelitvijo nagrad, dobila svojih pet minut in še enkrat zasijala v najlepši luči, za vse gledalce, tekmovalce in fotografe.

Med gasilskimi štafetami 8 x 50 metrov so slavili gasilci iz PGD Žažar, pred PGD Podblica in PGD Šentjošt. Velja omeniti, da je imela ekipa Šentjošta težave pri zadnji predaji, saj so izgubili čelado.


Rezultati: Red Bull 400 Planica