Avtor: 28.11.2015 ob 22:43

Simpatično srečanje članic GZ Dolomiti

Članice v GZ Dolomiti se zadnje tri leta srečujejo na prednovoletnem srečanju. Tokrat je slednje potekalo v dvorani našega društva. Organizacijo sta prevzeli članica PGD Dvor Teja Kopač in Nina Košir iz PGD Hruševo.

Najprej je vse zbrane nagovorila predsednica komisije za članice pri GZ Dolomiti Marjeta Urbančič, nato je delo nežnejšega spola v gasilstvu pohvalil župan občine Dobrova – Polhov Gradec Franci Setnikar. Vse zbrane gasilke pa je v imenu GZ Dolomiti nagovoril poveljnik Filip Božnar.

Po uvodnem pozdravu gostov je mentor mladine PGD Dvor Klemen Zibelnik predstavil delo z mladimi in vlogo mentorja ter kar nekaj besed namenil tudi predstavitvi dela z mladino v PGD Dvor. Klemen je pripravil tudi animacijsko igro ″Ježek vas sprašuje″, kjer so članice iz opisa iskanih gesel morale le-te čim hitreje najti. Teja Kopač in Nina Košir sta nato podrobno predstavili dogajanje na posvetu članic Gasilske zveze Slovenije, ki sta se ga udeležili pretekli teden v Kranjski Gori.

Po krajšem premoru je sledila še igra pantomime, kjer so se med seboj pomerile tri naključno izbrane ekipe. Teja in Nina sta vsem sodelujočim pripravili priložnostne medalje. Za zaključek so članice izvedle še srečelov, kjer je vsaka prinesla simbolično darilo. Na takšen način so se med seboj obdarovale.