Avtor: 30.08.2013 ob 13:07

Starejši gasilci bodo odšli na strokovno ekskurzijo

Komisija za zgodovino, veterane in odlikovanja Gasilske zveze Dolomiti po sprejetem programu v sodelovanju s Prostovoljnimi gasilskimi društvi organizira ekskurzijo za starejše člane in članice –veterane, na katero se bomo odpravili v četrtek, 26. septembra 2013.

Avtobus bo iz Šentjošta odpeljal ob 7.00 uri, iz Polhovega Gradca ob 7.20 uri, iz Dvora in Hruševega malo kasneje s prihodom na Dobrovo ob 7.30 uri. Kratek postanek in odhod iz Dobrove ob 7.40 uri proti Podsmreki, kjer bodo vstopili še zadnji potniki in se peljali proti Kamniku, Črnivcu in Gornjemu gradu. Tu nas bo pričakal lokalni vodič in pod njegovim vodstvom si bomo ogledali cerkev sv. Mohorja in Fortunata ter njihov muzej. Po ogledu, ki traja cca 1 uro, bomo odšli na toplo malico v gostilno Pri Jožku, ki je v neposredni okolici omenjene cerkve, za kar si bomo vzeli tudi približno 1 uro časa.


Starejši gasilci si bodo ogledali tudi Kamnik [foto: kamnik.si]

Od tu se vračamo v Kamnik, kjer nas bo tudi čakal lokalni vodič, s katerim si bomo v približno 2 urah ogledali stari del mesta in njegove zgodovinske znamenitosti. Po končanem ogledu mesta se bomo odpravili še do kamniških gasilcev, kjer nas bo sprejel njihov poveljnik in nam razkazal vozni park z opremo in njihov muzej. Z njim bomo pokramljali o njihovi zgodovini in delu. Po končanem obisku pri gasilcih se bomo odpeljali v Kamniško Bistrico na kosilo, ki je predvideno po 16.00 uri v Gostilni OREL.

Vodstva gasilskih društev prosim, da obvestite svoje starejše člane – veterane in jim omogočite udeležbo na ekskurziji.

Ekskurzijo bo vodil predsednik komisije za veterane Janez Kušar.
Cena ekskurzije za vsakega posameznega člana je 20 evrov, avtobusni prevoz pa plača Gasilska zveza Dolomiti.

Rok za prijavo udeležencev je najkasneje do srede 18. septembra 2013 oz. do zapolnitve prostih mest na avtobusu. Poimenske sezname in pobrane prispevke zbiramo na sedežu Gasilske zveze Dolomiti na Dobrovi vsako sredo v času uradnih ur (19-20 ure). V slučaju, da bo prijav manj kot 30, bo ekskurzija odpovedana.

Veselim se srečanja z vami in vas pozdravljam z gasilskim pozdravom Na pomoč!

Predsednik komisije za veterane
Janez Kušar