Avtor: 05.06.2014 ob 21:26

Štartna lista regijskega tekmovanja v orientaciji

V Notranjih Goricah bo v soboto, 7. junija, potekala regijsko tekmovanje v orientaciji. Na orientacijskem teku bo nastopilo 110 ekip. Tekmovanje se s prijavo ekip na komisiji A prične ob 8:30, natančen časovni razpored pa je objavljen v časovnici. Start tekmovanja bo v športnem centru Jama, ki je le strelaj oddaljena od gasilskega doma.


Orientacija 2014 – štartna lista


Navodila za merjenja časa Sportident

Na letošnjem regijskem orientacijskem teku, ki bo potekal v soboto, 7. junija, se bo za čas teka uporabljalo elektronsko merjenja časa s sistemom Sportident. Pred tekmovanjem podajamo nekaj ključnih in pomembnih informacij za nemoteno izvedbo tekmovanja:

– en član ekipe ves čas teče s čipom, ki si ga namesti na enega izmed prstov. Čip ekipa dobi na štartu in z njim tudi sproži čas teka.
ekipe morajo obiskati kontrolne liste po vrstnem redu (1, 2, 3, 4, 5, …), saj bodo imele le tako zabeležen čas teka in s tem uvrstitev. Če tega ekipa ne stori, je diskvalificirana.
na vsaki kontrolni točki se bo ekipa lahko čipirala šele takrat, ko bodo prisotni vsi trije člani ekipe.
na vsaki kontrolni točki se bo potrebno čipirati 2x (ob prihodu ekipe na kontrolno točko in pred pričetkom vaje). Mrtvi čas je torej zajet v čas med dvokratnim čipiranjem. V kolikor je kontrolna točka prosta, ekipa najprej opravi dvokratno čipiranje in nato pristopi k izvedbi vaje (mrtvega časa v tem primeru ni). V čas teka se torej šteje tudi priprava orodja!
– če ekipa izgubi čip, je diskvalificirana, društvo pa bo moralo povrniti stroške čipa

Video posnetki uporabe sistema Sportident

Kako deluje sistem Sportident
V spodnjem videu je prikazano delovanje sistema Sportident, na orientacijskem tekmovanju bo le ta razlika, da se bo na vsaki kontrolni točki potrebno čipirati 2x.

Sistem Sportident v praksi