Avtor: 22.09.2013 ob 14:11

Taktična mokra vaja se je izkazala za zelo zanimivo

Pred članskim občinskim tekmovanjem v gasilsko-športnih disciplinah je bilo kar nekaj neznank, saj je bila letos na sporedu za člane nova vaja – taktična mokra vaja z motorno brizgalno. Morda se je zaradi tega na tekmovanje prijavilo nekaj manj ekip kot pretekla leta. Člani, tako A kot B, so se torej pomerili v taktični mokri vaji z motorno brizgalno, vaji razvrščanja in teoretičnem testu. Tekmovali so tudi starejši gasilci, ki pa so se pomerili v standardnih vajah – vaja s hidrantom in vaja raznoterosti.

Med člani A so v konkurenci sedmih ekip slavili Šentjoščani pred Dvorci in Butajnovo – Planino. V kategoriji članic A so nastopile tri ekipe. Vrstni red pa je bil Zalog 2, Zalog 1 in Hruševo. Butajnova – Planina je bila med člani B boljša od Dvora in Polhovega Gradca. V kategoriji članic B pa je nastopila le Butajnova – Planina. Šentjošt je slavil med starejšimi gasilci, kjer so drugo mesto osvojili gasilci iz Podsmreka, tretji pa so bili člani Brezji.

Prve tri ekipe iz vsake kategorije so se uvrstile na regijsko tekmovanje, ki bo v nedeljo, 29. septembra, v Ljubljani na Brnčičevi pri trgovini Gorenje.


Rezultati: Člansko tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah
Fotogalerija: 22.09.2013, občinsko tekmovanje [foto: Klemen Zibelnik/PGD Dvor]