Avtor: 12.12.2017 ob 20:34

Vetrolom povzročil ogromno škode

Slovenijo je v ponedeljek, 11. december, zajelo močno neurje, ki sta ga spremljala močan veter in dež. Tudi na območju Gasilske zveze Dolomiti je močan veter povzročil ogromno škode. Na delu so bila praktična vsa društva, ki so opravila veliko dela. Prve intervencije so se pričele preko noči na torek, 12. decembra, ko so gasilci odstranili podrta drevesa na državnih cestah.

V jutranjih urah pa se je pokazala vsa razsežnost divjanja močnega vetra. Gasilci so stopili v akcijo in pričeli z nujno sanacijo, da ne bi nastalo še več škode. Največ dela je bilo z odstranjevanjem podrtih dreves ter prekrivanjem odkritih streh stanovanjskih in gospodarskih objektov. Največ škode je nastalo v Polhovem Gradcu in okoliških vaseh, zato so bili gasilci Polhovega Gradca in Dvora najdlje na terenu. Poleg stanovanjskih in gospodarskih objektov so popravili tudi odkrite strehe na cerkvah v Polhovem Gradcu, na Polhograjski gori in Selu.

Sicer pa je v gozdu veliko podrtih dreves, tako da so gozdovi znova podobni zgodbi ob žledolomu izpred slabih štirih let.