Avtor: 03.02.2024 ob 17:26

VIDEO: Oskar zmagovalec regijskega gasilskega veleslaloma

Mladina PGD Dvor se je v soboto, 3. februarja, udeležili mladinskega regijskega tekmovanja v veleslalomu, ki je potekalo na smučišču Rudno pri Železnikih. Na Gorenjsko so se odpravili s šestimi tekmovalci, med katerimi so bili trije prvič na tem tekmovanju. Nastopili so v kategorijah pionirk, mladincev in mladink.

Žal se mladini PGD Dvor in mentorju Klemenu ni pridružil nihče drug iz našega gasilske zveze in so tako celotno gasilsko zvezo zastopali le oni.

Pionirji in pionirke so se morali med veleslalom ustaviti in opraviti gasilsko nalogo, ki je bila prestavitev cevnega nosilca v vedro. Mladinci so imeli že zahtevnejšo gasilsko nalogo in sicer; spajanje ročnika s cevjo ter nato še vzpenjanje (štanfanje) do predhodnih vratic.

Tokrat se po zaslugi Oskarja Ovna drugič zapored vračajo domov z medaljo, saj je med mladinci slavil zmago in tako okoli vratu ponosno nosil zlato medaljo. Lani je enak uspeh uspelo Eli med pionirkami. Med pionirkami je tokrat Klara Kozjek zasedla osmo mesto, najmlajša na tekmovanju Nastja Kozjek pa je bila zaradi nepravilno presmučane proge diskvalificirana. Jerneja Sečnik je med mladinkami zasedla 11. mesto, poleg Oskarja pa sta med mladinci nastopila še Jakob Oven (6. mesto) in Ivo Oblak (27.).

Nastopil je tudi mentor Klemen, ki se je uvrstil na osmo mesto.


Rezultati: Regijski veleslalom