Avtor: 07.05.2023 ob 15:23

Bogatejši za 48 gasilcev pripravnikov

Prostovoljni gasilci morajo biti v skladu z Zakonom o gasilstvu usposobljeni za opravljanje operativnih nalog gasilstva, kot so gašenje in reševanje ob požarih, prometnih, okoljskih oziroma ekoloških in industrijskih nesrečah, zaščita in reševanje oseb in premoženja ob naravnih in drugih nesrečah, požarna straža ter druge splošne reševalne naloge.

Prva stopnica oziroma pričetek formalnega izobraževanja gasilcev je tečaj za gasilca pripravnika. Gasilska zveza Dolomiti je organizirala tečaj za kandidate, ki prihajajo iz prostovoljnih gasilskih društev na območju naše občine Dobrova-Polhov Gradec. Tečaj je potekal v gasilskem domu na Butajnovi.

Tečaj obsega 34 ur teoretičnega in praktičnega pouka. Tečaj je uspešno zaključilo 48 kandidatov in kandidatk ter s tem pridobilo čin gasilec pripravnik.

Z osvojenimi osnovami so pridobili možnost nadaljnjega izobraževanja. Tečaju za pripravnika namreč sledi tečaj za operativnega gasilca, ki kandidatom da vsa potrebna znanja za opravljanje gasilskega dela in poslanstva. Čestitamo vsem gasilcem pripravnikom.