Avtor: 19.05.2013 ob 17:01

Gasilski družinski piknik sektorja Polhov Gradec na Lovrencu


Skupinska slika udeležencev piknika na Lovrencu [foto: Klemen Zibelnik/PGD Dvor]

Gasilski družinski piknik sektorja Polhov Gradec je potekal na Lovrencu. Drugo tovrstno srečanje se je odvijalo v nedeljo, 19. maja, ko so se vsi družinski člani odpravili na pohod na Lovrenc. Iz štirih društev sektorja Polhov Gradec (PGD Črni vrh, PGD Dvor, PGD Polhov Gradec, PGD Zalog) se je pohoda/piknika udeležilo preko 150 članov.


Otroci so uživali ob spuščanju po improvizirani vrvni žičnici [foto: Klemen Zibelnik/PGD Dvor]

Za otroke vrvna tehnika, za ostale družabne igre

Proti Lovrencu so se pohodniki odpravili v dveh skupinah. Nekateri so odšli skupaj iz čebelarskega doma, drugi iz Praproč, nekaj pa jih je ubralo tudi individualne poti. Vsi skupaj so se zbrali pri cerkvici ter se po ogledu okolice postavili za skupinsko sliko. Po spustu proti domačiji Logar se je pričel družabni del. Za otroke je bila pripravljena vrvna tehnika, kjer so se lahko spuščali po improvizirani vrvni žičnici.


Odrasli so se pomerili v igrah [foto: Klemen Zibelnik/PGD Dvor]

Odrasli pa so se pomerili v zabavnih igrah. Pinkpong žogica skozi cev, hoja po lesenih podstavkih, slalom z žlico in pinkpong žogico ter vlečenje vrvi so bile zanimive igre, v katerih se je pomerilo sedem ekip. Na koncu so bili zmagovalci vsi, nagrada za najboljše pa je bila tudi mikavna – pomivanje lonca od golaža. Daljše druženje je nekoliko preprečilo nevarnost padavin, zaradi česar se je bilo potrebno pravočasno odpraviti proti dolini.


Fotogalerija: 19.05.2013 – sektorski piknik [foto: Klemen Zibelnik, Klavdija Širok, Jasna Oblak/PGD Dvor]