Avtor: 01.09.2014 ob 14:01

PGD Dvor mladini pripravil dvodnevni dogodek “Noč z gasilci”

PGD Dvor je pripravil dvodnevni dogodek namenjen njihovi mladini, ki so ga poimenovali “Noč z gasilci”. Potekal je v petek, 29. avgusta, in dan kasneje. V popoldanskih urah so se pri gasilskem domu zbrali nadebudni mladi gasilci, ki jih ni bilo strah aktivnosti, katere so bile zapisane na vabilu. Skupno je namreč prišlo kar 20 mladih gasilcev.

Aktivnosti so se pričela v petek ob 18.00, ko so se najprej preko igre atomčkov razdelili v skupine, ki so veljale oba dneva. Sledile so tri zanimive igre, kjer se je že pokazal ekipni duh, saj so bile boljše ekipe nagrajene z večjim številom točk. Kaj hitro je bila na vrsti večerja, katero so si otroci pripravili sami. Pekli so palačinke, na odprtem ognju pa koruzo in hrenovke. Za tem pa je sledilo težko pričakovano prenočevanje v gasilskem domu. Dvorana gasilskega doma PGD Dvor je bila do zadnjega kotička polna podlag za spanje, spalnih vreč in otrok. Miren spanec sta preprečili dve “Muci copatarici”, ki sta vse čevlje med seboj pomešali ter jih zvezali.

Sobota

Prvo vprašanje ob jutranjem prebujanju je bilo ‘kdo je zavezljav vse čevlje’. Pravega odgovora postreženega z dokazi ni bilo, ugibanj pa je bilo seveda ogromno. Pred zajtrkom se je izvedla telovadba, da so se njihovi možgani dodobra zbudili pred napornim dnem, ki jih je čakal. Celotno sobotno dogajanje se je dogajajo v Babni Gori pri kozolcu, kjer se dvorska mladina tudi pripravlja na tekmovanja. Do Babne Gore so odšli peš po nekoliko daljši poti preko jase na Ključu in ceste mimo Trobca oz Ahca.


Pionirke so na “Noči z gasilci” premierno preizkusile cev, ki so jo dobile za osvojeno tretje mesto na državnem tekmovanju v gasilsko-športnih disciplinah v Ormožu.

V Babni Gori so se nato razdelili v dve polovici ter izmenično preizkusili vrvno tehniko in gašenje pravega požara. Pri slednjem so bile otrokom na voljo številne vedrovke, mladincem pa tudi C-cev. Otroci so spoznali, da je za uspešno gašenje potrebno ekipno sodelovanje. Pri vrvni tehniki pa se jim je pripravil pravi mali adrenaliski park, kjer so nadvse uživali.

Vroče sobotno popoldne so predvsem dekleta izkoristila za namakanje v priložnostih “termah” in se tako pripravile na vodne igre, ki so dodobra popestrile dan. Pred odhodom proti gasilskemu domu so se vsi med seboj (znova so bili mokri tudi mentorji) dodobra poškropili.