Avtor: 04.03.2010 ob 19:57

PGD Žažar organizira tekmovanje v spajanju sesalnega voda

Člani PGD Žažar v soboto, 27. marca, organizirajo pokalno tekmovanje za članice in člane v spajanju sesalnega voda. Tekmovanje, ki poteka v parih na izpadanje, se bo pričelo ob 13.30 in bo potekalo v Športni dvorani OŠ Horjul.

Razpis

PGD ŽAŽAR
Žažar 24, 1354 Horjul
tr.r: 02027-0010484348, dav. št.: 82156484

Datum: 2. marec 2010

PGD Žažar RAZPISUJE

POKALNO TEKMOVANJE ZA ČLANICE IN ČLANE
V SPAJANJU SESALNEGA VODA

ki bo v soboto, 27. marca 2010, ob 13.30 uri v Športni dvorani OŠ Horjul.

Tekmuje se v kategoriji članic in članov brez dodatnih točk na leta (samo ena kategorija).
Sesalni vod se spaja po pravilih vaje z MB (knjižica Gasilsko in gasilskošportne tekmovalne discipline, 2003, st. 80).
Osebna oprema je po predpisih GZ Slovenije. Orodje pripravi organizator tekmovanja (knjižica Gasilsko in gasilskošportne tekmovalne discipline, 2003, st. 80). Tekmovanje se odvija na označenih tepihih, ključi za spajanje bodo aluminijasti. Tekmovalo se bo po sistemu izpadanja, na dveh vzporednih progah.
Pred pričetkom tekmovanja se bo izvedel žreb parov. Vsaka ekipa dela vajo dvakrat (enkrat na eni progi, drugič na drugi). Najboljši čas skupaj z napakami se upošteva. Ekipa z boljšim časom se direktno uvrsti v naslednji krog tekmovanja. Določeno število ekip (odvisno od števila prijavljenih ekip) se uvrsti v naslednji krog tudi po času. V primeru, da je v prvem krogu neparno število ekip, ekipa brez para ravno tako izvede dve vaji, za nadaljevalno tekmovanje se upošteva čas vaje. V vsakem naslednjem krogu se pomerita ekipa z najboljšim časom in ekipa z najslabšim časom (v primeru deset ekip: 1. in 10., 2. in 9., 3. in 8.,…).

Dodatna navodila:

Tekmuje šest tekmovalcev ( D, St, V1, V2, C1, C2). Start bo za obe ekipi skupen, komando izda starter (»Ekipi pripravita se« »Pozor, pripravljeni, zdaj«). Elektronsko merjenje vklopi starter. Konec vaje je takrat, ko strojnik pritisne na tipko, ki se nahaja na desnem ventilu (priključek B voda). Strojnik ne sme pritisniti na tipko pred poveljem »končano«. Ravno tako ne sme nobeden od tekmovalcev zapustiti mesta ob sesalnem vodu pred poveljem končano (če pri vezanju V1 prestopi linijo, to ni napaka). C1 lahko dokonča svoje delo tudi po pritisku strojnika na tipko (pripenjanje ventilne vrvi, odlaganje sesalnega koša v vodo in razvijanje ventilne vrvi). Desetar na koncu vaje stoji na razdalji 1.5 m od motorne brizgalne v smeri napada na levi strani obrnjen proti odvzemu vode. Po končani vaji se tekmovalci postavijo v eno vrsto, desno od desetarja, gledano v smeri napada, obrnjeni proti odvzemu vode. Vajo ocenjujeta dva sodnika, predsednik in sodnik št. 3 (po knjigi Gasilsko in gasilskošportne tekmovalne discipline). Vaja se meri elektronsko in ročno.

Prijava in informacije:

Prijavite se lahko pisno na naslov PGD Žažar oz. po telefonu ali na email:

PGD Žažar
Žažar 24
1354 Horjul

Janez Jazbar, janez.jazbar@siol.net, 031 380 493
Mojca Jazbar, mojcajazbar@gmail.com, 031 384 789

Prijave zbiramo do srede, 24. marca 2010.

Žrebanje parov bo ob prisotnosti desetarjev, ob 13.30 uri na dan tekmovanja.

Prve tri ekipe v vsaki kategoriji dobijo pokale, zmagovalni ekipi v vsaki kategoriji pa pripada prehodni pokal.

Lepo pozdravljeni in vljudno vabljeni,
Upravni odbor PGD Žažar