Avtor: 18.09.2016 ob 18:33

Pionirke Dvora bronaste na državni orientaciji

Dvorska mladine je znova posegla po odmevnem rezultatu na državni ravni. Pred dvema letoma so namreč pionirke (17. maj 2014) na državnem tekmovanju v gasilsko-športnih disciplinah v Ormožu osvojile tretje mesto, le za mesto slabše so bile na letošnje državnem tekmovanju v gasilsko-športnih disciplinah, na sobotnem državnem tekmovanju v orientaciji (17. september 2016) pa so se znova zavihtele na zmagovalni oder.

Letošnje državno tekmovanje v orientacijskem teku je potekalo na Golteh, kjer je ekipe pričakalo spremenljivo vreme. Na trenutke je deževalo, pojavljala pa se je tudi megla. Vse skupaj je že tako zahtevno progo po strmem terenu tako oteževala še spolzka podlaga. Preko občinskih in regijskih nivojev se je na državno tekmovanje uspelo uvrstiti pionirkam in pripravnikom Dvora ter pripravnikom iz Zaloga.

Pionirke so nastopile v postavi Maja Ku., Maja Ka. in Kaja. Po lanskem uspešnem nastopu na državni orientaciji na Dolah pri Litiji, kjer so v sicer dveh ločenih ekipah, zasedle 6. in 10. mesto, so tokrat dorasle in ob spremljanju mentorja Markota, vnovič vknjižile izjemen uspeh. Zavihtele so se na tretje mesto.

V senci uspeha pionirk so tako ostali pripravniki. Ekipa Zaloga v postavi Karl, Domen in Aljaž so se zavihteli na 14. mesto, Jan, Tilen in Kristina iz Dvora pa so bili 20.

Ob vrnitvi v domačo vas so se pionirke presedle v njihov GVC 16/25, ki jih je pripeljal pred gasilski dom. Tam jih je še čakala kupica navijačev, ki so jih bučno sprejeli.


Rezultati: Državno tekmovanje v orientacijskem teku