Avtor: 19.09.2015 ob 20:14

Pionirke Dvora tik za najboljšimi na državni orientaciji

Dolgo pričakovana soboto, ko sta se dve ekipi pionirk PGD Dvora odpravili na državno tekmovanje v orientacijskem teku, je končno prišla. V soboto, 19. septembra, se je tako na Dolah pri Litiji zbralo 186 ekip, med njimi kot rečeno tudi dve ekipi pionirk našega društva.

Na tekmovanje sta se ekipi pripravljali preko celotnega poletja, torej več kot tri mesece, po dvakrat tedensko. Iz vaj v vaje se je stopnjevala pripravljenost, zato so imele pred tekmovanjem visoka pričakovanja.

Taja, Kaja in Maja najhitreje na progi

Na progo so se prve podale Taja, Kaja in Maja Ka., ki jih je spremljal Marko. Dekleta so s progo odlično opravile, saj se je na koncu izkazalo, da so postavile najhitrejši čas proge. Za uvrstitev na stopničke se je zalomilo pri vozlih, kjer so imele slabši rezultat. Na koncu so dekleta osvojila še vedno izjemno šesto mesto.

Ema, Nika in Maja Ku., ki so sestavljale drugo ekipo, so se pogumno podala na progo v spremljavi Primoža. Vse vaje so opravile z odliko, a so žal nekoliko zašli in tako izgubili dragoceni čas. Na koncu so končali na desetem mestu.

Obe ekipi sta dokazali, da sodita med najboljše v državi.

Najboljši navijači

Na tekmovanju je ekipi spremljalo lepo število navijačev, ki so bili opravljeni s transparenti, ter tudi daleč najglasnejši.


Rezultati: Državno tekmovanje v orientaciji