Avtor: 23.07.2013 ob 8:36

Ponesrečen nastop Šentjošta na olimpiadi

Premierni nastop na gasilski olimpiadi se za člane PGD Šentjošt (19. julij) ni iztekel po željah. Več mesečne intenzivne priprave so napovedovale odličen nastop v francoskem Mulhousu.

Vse skupaj se je pričelo že v četrtek (18. julija), ko se je poln avtobus navijačev iz Šentjošta odpravil proti Franciji. Po 14 urah vožnje so razigrani navijači prišli pred štadion in nemudoma zasedli prostor na stadionu na mestu ob progi 3, kjer so tekmovali Šentjoščani. A do njihovega nastopa je menilo še kar nekaj časa, pred njimi so tako nastopili tudi člani PGD Žažar in PGD Šmartno na Pohorju. Slednji so se na koncu veselili tretjega mesta (30,02 s; 54,04 s), še boljši pa so bili Žažarčani (28,81 s; 52,47 s). Le za deset stotink so namreč zaostali za avstrijsko ekipo Ebersegg 1 (28,50 s; 52,68 s) ter tako osvojili srebrno medaljo. V uteho jim je nov olimpijski rekord na štafeti, ki sedaj znaša 52,47 s.

Kot zadnji so izmed slovenskih ekip torej nastopili Šentjoščani. Pogumno in skoncentrirani so zakorakali na stadion ter pričeli pripravljati orodje pred nabito polnim štadionom. Pričetek vaje je obetal odličen čas, a zalomilo se je pri vezavi sesalnega voda. Spojka med prvo in drugo sesalno cevjo se je odpela in sanj o olimpijski medalji je bilo konec. Vajo so sicer končali s časom 46,43 s, kar je za povprečne slovenske ekipe znanstveno-fantastičen čas, a na olimpiadi to predstavlja sila povprečno izvedbo vaje.

Ob dejstvu, da jim je elan nekoliko padel, so odlično odtekli tudi štafetni tek (52,65 s). V kolikor bi zadnji tekmovalec nekoliko bolje prišel iz rova pa bi bil žažarski rekord najbrž resno ogrožen. Šentjoščani so tako na koncu osvojili 60. mesto, z mislimi pa so že na prihodnji olimpiadi, ki bo potekala čez štiri leta.

Navijači so se nekaj časa še poveselili s tekmovalci, nato pa so jo krenili na dolgo pot proti domu.


Rezultati: Olimpiada
Fotogalerija: 19.07.2013 – olimpiada [foto: Klemen Zibelnik]