Avtor: 06.03.2016 ob 19:51

Pripravniki so si ogledali Gasilsko brigado Ljubljana

Tečajniki, ki obiskujejo osnovni tečaj za gasilca, so si ogledali opremo in tehniko v Gasilski brigadi Ljubljana. Sprejel jih je Damjan Plestenjak, član PGD Polhov Gradec, ki je tam zaposlen.

Gasilske brigade Ljubljana je bila ustanovljena leta 1922 in je tako najstarejša poklicna gasilska enota v Sloveniji. V dolgih desetletjih je v njej delovalo mnogo dobrih in srčnih ljudi, ki so vedno znova dokazovali svojo predanost ideji gasilstva. Pa za svoj trud niso zahtevali niti pričakovali javnega priznanja in slave.

V Gasilski brigadi Ljubljana so vedno dajali poseben poudarek sodobni tehniki in njeni pravilni uporabi. Ravno zato jo mnogi jemljejo za vzgled in ji skušajo slediti po tehnični plati.

V gasilski brigadi je v vsaki izmeni zaposlenih 33 gasilcev, ki so v vsakem trenutno na razpolago, da na mesto intervencije izvozijo v eni minuti. Delujejo po principu ″ruskega″ turnusa.

Tečajniki, ki bodo po končanem izobraževanju pridobili čin pripravnika, so tako spoznali dispečarsko sobo, kjer so spoznali informacijsko podporo intervencije, si ogledali vsa vozila, ki jih premorejo v brigadi, ter se na splošno seznanili z vzdušjem med poklicnimi gasilci.