Avtor: 06.10.2013 ob 13:54

Na državno tekmovanje uvrščeni člani PGD Šentjošt


Člani A PGD Šentjošt med izvedbo mokre taktične vaje [foto: Klemen Zibelnik/PGD Dvor]

Odločitev, da se prestavi člansko regijsko tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah se je izkazalo za pravilno, saj v nedeljo, 6. oktobra, ni deževalo. Pogoji za nastop članski ekip in ekip starejših gasilcev, ki so se zbrali na parkirišču pred razstavnim salonom Gorenja na Brnčičevi v Ljubljani, so bili tako enakovredni.

Članske ekipe so se pomerile v mokri taktični vaji, vaji razvrščanja in teoretičnem testu. V posameznih kategorijah so slavili PGD Šinkov Turn (člani A), PGD Polje (članice A, člani B) in PGD Zgornji Kašelj (članice B).


Članice A PGD Zalog pri prijavi na tekmovanje [foto: Klemen Zibelnik/PGD Dvor]

Tekmovali sta tudi dve ekipi iz naše gasilske zveze, ki sta nastopili odlično. Člani A PGD Šentjošt so bili drugi, članice PGD Zalog pa tretje.

Starejši gasilci so tekmovali v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti. Tako pri moških kot ženskah je slavila ekipa PGD Polje. Med starejšimi gasilci so se tekmovanja udeležile tri ekipe iz naše gasilske zveze. PGD Brezje je zasedlo sedmo, PGD Šenjošt osmo in PGD Podsmreka enajsto mesto.

Na državno tekmovanje sta se med člani uvrstili najboljši dve ekipi, med starejšimi gasilci pa najboljše tri. Nastop so si tako zagotovili člani A Šentjošta.


Rezultati: Člansko regijsko tekmovanje
Fotogalerija: 06.10.2013 – regijsko tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah [foto: Klemen Zibelnik/PGD Dvor]