Avtor: 08.11.2013 ob 22:57

Sektorska vaja na Hruševem k Primčk


Notranji napadalci [foto: Primož Zibelnik/PGD Dvor]

PGD Hruševo je v petek, 8. novembra, pripravilo sektorsko vajo na gospodarsko poslopje Hruševo 5 (pr’ Primčk).

V gospodarskem poslopju je prišlo do požara v zidanem delu objekta. V tem prostoru se je zadrževala ena oseba. Gospodarjev sin je opazil dim ter prihitel s polja s traktorjem, pri čemer se je zaletel v objekt. V požar je bila vpletena še ena oseba, ki se je v strahu skrila v zgornji del objekta. Ob prihodu na kraj dogodka so gasilci takoj začeli s preiskovanjem spodnjega prostora ter odstranili oviro (kosilnico) ter iznesli poškodovano osebo. Ekipa PP Dobrova je osebo oskrbela in takoj pomagala traktoristu.


Reševanje ponesrečenega traktorista [foto: Primož Zibelnik/PGD Dvor]

Ostali člani PGD Dobrova so zavarovali objekt z jugozahodne strani. Ob tem je prišlo obvestilo o poškodbi enega od notranjih napadalcev, pri čemer je posredovala PGD Dobrova. Po iznosu poškodovanega gasilca so se lotili še pregleda zgornjega prostora in rešili eno osebo. PGD Podsmreka je zavarovala objekt s severovzhodne strani ter priskrbela zamenjavo za poškodovanega gasilca.

PGD Brezje je priskočil na pomoč PGD Dobrova z enim zunanjim varovanjem in rezervnim notranjim napadalcem.

Na vaji je skupno sodelovalo 43 gasilcev (14 PGD Hruševo, 14 PGD Dobrova, 7 PGD Podsmreka, 8 PGD Brezje) s sedmimi vozili.


Fotogalerija: 08.11.2013 – sektorska vaja na Hruševem [foto: Primož Zibelnik/PGD Dvor]Razdelitev nalog [foto: Primož Zibelnik/PGD Dvor]