Avtor: 09.04.2013 ob 10:33

Šentjoščani po vstopnico za olimpiado

V Slovenski Bistrici bodo v soboto, 13. aprila, potekale kvalifikacije za nastop na olimpijadi, ki bo julija 2013 v Franciji. V kvalifikacije so se uspeli uvrstiti tudi člani A PGD Šentjošt.

Priprave so se pričela že jeseni 2012 ter se nadaljevale preko celotne zime. Kondicijsko so se fantje pripravljali v športni dvorani OŠ Polhov Gradec, pri izvedbi samih vaj pa so morali zaradi dolge zime veliko stvari improvizirati.


Člani A PGD Šentjošt [foto: Klemen Zibelnik]

Pred nastopom na kvalifikacijah so imele vse ekipe, v kategoriji članov A se za preboj na olimpiado bori osem ekip, še skupni trening v nedeljo, 7. aprila. Trening ni bil tekmovalnega značaja, temveč informativne narave. Vsaki ekipi so sodniki povedali čas vaje in opozorili na morebitne napake.

Na kvalifikacijah bo enota lahko v 15 minutah izvedla dve vaji z motorno črpalko in dve vaji štafete. Pri vaji z motorno črpalko bo francosko povelje za start enote. Za končni rezultat se upošteva najboljši rezultat posamezne vaje (najboljša vaja, najboljša štafeta). Na olimpiado se pri članih A uvrstijo najboljše tri enote.

Ekipe v kvalifikacijah članov A

PGD Šentjošt (GZ Dolomiti)
PGD Kebelj (GZ Slovenska Bistrica)
PGD Zalog pri Cerkljah (GZ Cerklje na Gorenjskem)
PGD Lokvica (GZ Metlika)
PGD Žažar (GZ Horjul)
PGD Rova(GZ Domžale)
PGD Šmartno na Pohorju (GZ Slovenska Bistrica)
PGD Tinje (GZ Slovenska Bistrica)