Avtor: 13.12.2013 ob 23:23

Sprejem najuspešnejših tekmovalnih ekip

Regija Ljubljana I je v petek, 13. decembra, v kulturni dvorani na Dobrovi pripravila sprejem najboljših ekip na tekmovanjih Gasilske zveze Slovenije 2013 in na olimpijadi v Franciji. Med prejemniki priznanj so bili tudi člani PGD Šentjošt.

Za 2. mesto na državnem kvizu gasilske mladine prejmejo priznanje ekipa pionirk PGD Bizovik.

Za PGD Bizovik je letos prav posebno leto. Da je temu tako, je poskrbela mladina pod budnim očesom svojih mentorjev. Ekipa pionirk je na državnem gasilskem kvizu dosegla 2. mesto, kar je največji uspeh v tekmovanjih za društvo.

Dekleta so zvedave 11-letnice, sošolke, ki jim tekmovalnost ni tuja. Z vztrajnostjo pri vajah in dobrim znanjem so prišle do uspeha, sploh, ker so verjele v svoje znanje in sposobnosti. Vsaka od njih je nekaj posebnega, skupaj pa tvorijo zelo učinkovito ekipo. Skozi tekmovanja so se dekleta ena od druge učile dobrih vrlin in s tem gradile enotno sodelovanje, ki je poglavitno za najboljše ekipe.

Seveda ne smemo pozabiti na Davida in Mileno Vnučec. Dve osebi, s katerimi je društvo dvignilo nivo dela z mladino. S predanim delom, neverjetnimi živci in odličnimi idejami sta dosegla cilj o katerem so mnogi že dolgo sanjali. Vzpostavila sta stalnost dela z mladino, ki se kar tedensko družijo v gasilskem domu. V najintenzivnejšem času vaj je njun prtljažnik avtomobila postal skoraj bolje založen z opremo kot pa društven GVC. Zakaj? Ker ničesar ne prepuščata naključju. Prvi rezultati so tu.

Priznanja prejmejo: Karin Kužnik, Tinkara Vavpotič, Nika Novak in mentorica Milena Vnučec.


Pionirke PGD Bizovik [foto: Klemen Zibelnik]

Za 1. mesto na državnem tekmovanju v orientaciji prejme priznanje ekipa pripravnikov PGD Pijava Gorica

V zadnjem času so na tekmovanjih prevladovale predvsem ali pa samo naša dekleta. Fantje so se mogoče malo manj trudili ali pa niso imeli športne sreče. Letos smo združili moči dveh rokometašev in nekdanjega nogometaša. Ker so vedno gledali naša dekleta samo v hrbet, so sklenili, da si jih bodo letos ogledali tudi od spredaj. Dekleta so jim pri tem nesebično pomagale. Pokazale so jim svoje male skrivnosti, izpiljene do potankosti. Fantje so res težko prenašali, da so bila še vedno boljša in hitrejša. Še bolj zavzeto so hodili na vaje in se trudili. Mentor je v rokah držal kar dve štoparici, da je bil na tekočem s časi. Priganjal jih je, da se je že malo kadilo. Izpuščal je samo tekaške treninge, ker ga malo daje sapa. Počasi so kdaj pa kdaj tudi premagali naša dekleta na vajah. Svoj Olimp so dosegli na državnem tekmovanju. Kot lepo vzgojeni fantje, so se najprej slikali z drugimi dekleti, po posredovanju pa tudi z našimi. Za svoj vrhunski rezultat so se zahvalili predvsem ali pa samo njim Urški, Evi in Tadeji, našim zlatim gasilkam, ki so že bile državne prvakinje. Fantje so dokazali da je potrebno včasih poslušati tudi dekleta. Mislimo, da jim jih ni bilo težko poslušati, pravijo v društvu. PIJAVA JE ZAKON!

Ekipo sestavljajo: Klemen Lunar, Matic Nered, Jan Žnidaršič in mentor Rok Knavs.


Pripravniki PGD Pijava Gorica [foto: Klemen Zibelnik]

Za 2. mesto na državnem kvizu gasilske mladine v kategoriji pripravniki, prejme priznanje ekipa PGD Zadobrova – Sneberje – Novo Polje.

Miha, Peter in Tristan so trije mladi nadobudni gasilci iz Zadobrove. Tristan je v veliko pomoč pri delu z mladino, saj pomaga pri vseh vajah, je pa tudi strasten zbiralec redkih kamnin. Miha je bodoči strojnik z veliko žilico za motorje, Peter pa je mojster igranja harmonike, ki s svojim znanjem in virtuoznostjo poživi vsako zabavo. Gasilstvo jim je v veliko veselje, saj pomagajo ob vsaki priložnosti, ko jih društvo potrebuje. Radi se izobražujejo, saj so že opravili tečaj za gasilskega pripravnika, Miha in Peter pa tudi že nadaljevalni tečaj za gasilca. Za sabo imajo tudi prve uspešne in adrenalina polne intervencije. Fantje niso samo gasilci, so tudi prijatelji, ki drug drugemu dajejo zagon in motivacijo, predvsem pa jih druži dobra volja. V društvu smo ponosni na izreden uspeh.

Ekipo sestavljajo: – Peter Bricelj, Tristan Rome, Miha Zavrl in mentor Jože Janež.


Pripravniki PGD Zadobrova – Sneberje – Novo Polje [foto: Klemen Zibelnik]

Za skupno 1. mesto na Pokalnem tekmovanju GZS za starejše gasilke prejme priznanje ekipa PGD Polje

Največje tekmovalne uspehe v zgodovini društva PGD Polje so dosegle in še vedno dosegajo starejše gasilke. Leta 2000 so ustanovile ekipo in resneje začele tekmovati. Ekipa se je skozi leta sicer malo spremenila, vendar glavnina ostaja. S svojo vitalnostjo in resnim pristopom do vaj znova in znova navdušujejo. 14-to leto neprekinjeno nastopajo na različnih gasilskih tekmovanjih širom po Sloveniji. Njihovi neverjetnimi rezultati so tako društvo kot kraj Polje za vedno postavile na gasilski zemljevid Slovenije. So prave ambasadorke društva, zato smo na njih zelo ponosni, pravijo gasilci iz Polja.
Pridnost in zavzetost tekmovalk dopolnjuje mentor Alojzij Kosec, predvsem s strokovnim znanjem in izkušnjami. V tekmovalnih letih so dosegle nad 200 zmag, poleg pa se, sicer bolj poredko, najde tudi kakšno drugo in tretje mesto.

Starejše gasilke iz PGD Polja,
ne boste verjeli niso z vesolja,
čeprav se kdaj komu to mogoče zazdi,
so navadne zemljanke iz mesa in krvi.

Petkrat najboljše v domovini,
enajskrat pokalni naslov v vitrini,
in to zaporedoma, saj ni za verjet,
za kar se tut splača kdaj potrpet.

Že od začetka vas Lojze trenira,
vsekakor bila je to dobra izbira.
Veliko še zmag vam društvo želi,
pa zdravja in sreče ter čim manj skrbi.

Sestavila Uroš in Simon.

Ekipo sestavljajo: Francka Šorn, Milka Kimovec, Slavka Dacar, Marinka Potrč, Sonja Papež. Štefka Černivec, Olga Ovijač, Angelca Žnidar in mentor Alojzij Kosec.


Starejše gasilke PGD Polje [foto: Klemen Zibelnik]

Za skupno 3. mesto na Pokalnem tekmovanju GZS v kategoriji članov A prejme priznanje ekipa PGD Šinkov Turn

Desetina združuje večinoma študente, ki so postali prijatelji. Povezala so jih že mladinska tekmovanja in prvi koraki na operativnih vajah; pod vodstvom sedanjega poveljnika so se udeležili prve ekskurzije za pripravnike v Munchen. Fantje pravijo, da so začeli s treningi zaradi druženja, obvladovanja gasilskih veščin in ker je bil čas, da se priključijo ekipam PGD Šinkov Turn, ki so zaslužne za izreden sloves in prepoznavnost društva na tekmovalnem področju. 2007 jih je tekmovalnih skrivnosti učil Damjan Repnik, takrat so začeli z rednimi nastopi tudi v pokalnih tekmovanjih GZS. Zadnji dve leti je mentor Robert Ručigaj, kar prinaša nov način dela in nov utrip v ekipo.

V olimpijskem letu je 3. mesto v pokalnih tekmovanjih vredno še več. Razlog za uspeh je tudi v vztrajnosti, konstantnosti in doslednosti. Doslednost pri vaji so pokazali že pred leti, ko se je na tekmi podrl sesalni vod, kar trikrat! Rezultat je šel po vodi, sesalni vod so končno speli, toda glavni sodnik Zvonko Glažar jim je nepričakovano in neobičajno namenil vzpodbudne besede: Fantje, dokončajte za publiko! Z njimi še vedno živi tista javno izrečena misel, da se dobra ekipa prepozna tudi brez merjenj časa, predvsem s skupinskim duhom in vztrajnostjo.

Priznanje prejmejo: Jože Pavlič, Nejc Čuk, Klemen Rahne, Simon Mušič, Miha Mušič, Štefan Kunstelj, Dominik Kert, Jože Rahne, Rok Rahne, Boštjan Verbič in mentor Robert Ručigaj.


Člani A PGD Šinkov Turn [foto: Klemen Zibelnik]

Za 60. mesto na gasilski olimpijadi v kategoriji članov A prejme priznanje ekipa PGD Šentjošt

Ekipo sestavljajo mladi fantje, ki odlično nadaljujejo tekmovalne uspehe društva, ki danes velja za najboljšega in najbolj aktivnega na področju tekmovanj v GZ Dolomiti. Njihov način dela, ki ga skupaj s tekmovalci oblikuje nepogrešljiv mentor Matjaž, je v zadnjih letih obrodil velike sadove. Udeležba na številnih tekmovanjih in pridobljene izkušnje so jih iz nepoznane ekipe pripeljale do slave, predvsem po zaslugi hitre štafete. Vseh uspehov so se znali veseliti in jih ponazoriti z znamenitimi kretnjami Usaina Bolta. In te niso manjkale, ko so se veselili odhoda na olimpijado. Čeprav so bili fantje v vrhunski formi in kandidati za stopničke na olimpijadi, jim je kanček športne sreče to onemogočil. Kljub temu so pokazali, da so iz pravega olimpijskega testa, ki jih odlikujeta tudi prava kolegialnost in povezanost. Nekaj grenkobe ostaja, pa smo lahko na njih izjemno ponosni, kajti predaje ne poznajo in nadaljujejo svojo pot naprej. S trdim delom in vztrajnostjo so to pokazali že na letošnjih Dnevih zaščite in reševanja v Velenju, kjer so bili nepremagljivi.

Ekipo sestavljajo: Blaž Kavčič, Dominik Jesenko, Nejc Železnik, Andrej Škof, Klemen Droftina, Jože Umek, Tomaž Demšar, Uroš Droftina, Tomaž Škof in mentor Matjaž Tominec.


Člani A PGD Šentjošt [foto: Klemen Zibelnik]

Za 4. mesto na gasilski olimpijadi v kategoriji mladink prejme priznanje ekipa PGD Zbilje

PGD Zbilje je na področju delovanja in vzgoje mladine v zadnjem desetletju zelo aktivno. Z načrtovanim delom so prišli tudi rezultati. Po različnih krajih naše male dežele ljudje zelo dobro poznajo uspehe zbiljskih mladih gasilk. Najstnice kot vsaka druga, polne energije, občasnih nihanj v razpoloženju, vedno za stvar, ko je kaj za “ušpičit”, v ponos in veselje svojim mentorjem. Koliko odrekanj in treningov je bilo potrebnih lahko pove vsaka od njih, ve pa le tisti, ki je že bil udeleženec olimpiade.

Izlet v neznano, mednarodno tekmovanje na najvišjem nivoju, spanje na podrtih ležalnikih, življenje na nekaj kvadratnih metrih z največjimi konkurentkami, prevažanje s tramvaji, neprecenljive minute in ure preživete v krogu prijateljic, trema pred začetkom, navijanje s tribun, nova prijateljstva, solze sreče in žalosti, iskreni smeh…to so le utrinki, ki so se za vedno zasidrali v srca mladink, ki so ponosno zastopale svoje društvo na gasilski olimpijadi. Ni besed, da bi opisali vse, kar se je zgodilo in ni dovolj časa, da bi vtise strnili v ta trenutek. Je pa ena beseda, ki opiše vse! To je PONOS, ponos vseh nas, da smo lahko skupaj pisali to lepo zgodbo, ki je stkana iz tisočem spominov, so strnili svoje misli v PGD Zbilje.

Ekipo sestavljajo: Tadeja Bobnar, Taja Križaj, Saša Žavbi Kunaver, Anamari Križaj, Anita Kalan, Pika Mohorič, Danaja Križaj, Ana Lucija Jezeršek, Estera Jezeršek, Arianda Babič, mentor Matija Kalan, mentor Anže Šilar.


Mladinke PGD Zbilje [foto: Klemen Zibelnik]

Za skupno 1. mesto v pokalnem tekmovanju GZS, za 2 .mesto v spajanju sesalnega voda GZS in 2 .mesto na olimpijadi v kategoriji članov A prejme priznanje ekipa PGD Žažar

Za člani PGD Žažar je letos lahko rečemo sanjsko leto. Leto uspehov, ki bodo za vedno ostali zapisani v zgodovino društva, ki ima bogato tekmovalno tradicijo in sodi v sam vrh najuspešnejših slovenskih društev. Niz uspehov pa ni bil samoumeven. Za vsemi se skrivajo leta aktivnega dela ekipe, ki si je zadala cilj – biti najboljši med najboljšimi. Visoka stopnja motivacije, zbranosti, pripravljenosti in odrekanja so lahko vzor številnim ekipam. Fantje so svoje pripravljenost stopnjevali iz tekme v tekmo in že na pokalnem tekmovanju v spajanju sesalnega voda pokazali, da bo potrebno računati tudi na njih kot kandidate za najvišja mesta. Vrhunski časi so postajali novi rekordi, ki so kazali samo še na to, da imajo še skrite rezerve. Na pokalnih tekmovanjih GZS so svojo formo izboljševali in se po koncu sezone več kot zasluženo veselili naslova pokalnih prvakov. A vse misli so bile usmerjene v olimpijski nastop – na tistih nekaj sekund, ko moraš dati vse od sebe in veš da popravnega izpita ne bo. In na olimpijadi so pokazali točno to, kar se je od njih pričakovalo. Vrhunski nastop opravljen z odliko, s časom pod magično mejo 30 s. Za povrhu pa še novi olimpijski rekord v štafeti! Zgodovinski trenutki, nabiti s čustvi sreče, veselja, zadovoljstva, ki jih zagotovo žažarski ježi ne bodo nikoli pozabili.

Ekipo sestavljajo: – Rudi Šubic, Leon Ciglar, Primož Eršte, Jernej Vrhovec, Janez Trček, Miran Pišek, Rok Slabe, Bernard Trček, Boštjan Končan, Mentor Franci Trček in kondicijski trener Andrej Krvina.


Člani A PGD Žažar [foto: Klemen Zibelnik]


Fotogalerija: 13.12.2013 – sprejem najuspešnejših ekip [foto: Klemen Zibelnik]