Avtor: 21.04.2024 ob 17:44

Tik pred koncem tečaja za operativnega gasilca

V začetku januarja se je pričel tečaj za operativnega gasilca, ki ga je organizirala Gasilska zveza Dolomiti. Tečaj, ki je trajal vse do pomladi, je predstavljal izjemno priložnost za člane gasilske organizacije, da pridobijo temeljna znanja in veščine potrebne za učinkovito delovanje v primeru nesreč in požarov.

Tečaj je pokrival različna področja, ki so ključna za delovanje gasilcev v različnih situacijah. Med njimi so bile vključene teme kot so razvrščanje, elektrotehnika in varnost, gradbeništvo in preskrba z gasilno vodo, požar in nevarne snovi, vozila in oprema, radijske in ostale zveze, zaščita telesa in dihal, tehnično reševanje ter gasilska taktika.

Tečaj je bil zasnovan tako, da je zajemal 149 ur, od tega 57 ur teoretičnih predavanj in 92 ur praktičnih vaj. To je omogočilo celovito in temeljito izobraževanje, ki je gasilcem zagotovilo potrebno znanje in veščine za učinkovito opravljanje operativnih nalog v gasilstvu.

Pred udeleženci tečaja je sedaj le še zaključni preizkus znanja pred komisijo Gasilske zveze Slovenije, ki jih čaka v drugi polovici maja. To bo predstavljalo ključen trenutek, kjer bodo udeleženci lahko pokazali svoje pridobljeno znanje in veščine ter dokazali svojo pripravljenost za operativno delovanje v gasilski enoti.