Avtor: 29.09.2020 ob 19:59

V požaru našli preminulo osebo

V torek, 29. septembra, so bili na požar ob 1:36 aktivirani PGD Hruševo, Dobrova, Brezje in Podsmreka. Začetne skope informacije so gasilce usmerile le na požar ob cesto Gabrje – Osredek. Prvi so na kraj intervencije prišli člani PGD Dobrova in PGD Hruševo, ki so tudi natančneje locirali njegovo lokacijo. Zagorele so smeti in zapuščen traktor v neposredni bližini lokalne ceste v Žirovnikovem grabnu. Kot se je kasneje izkazalo, je pogorela tudi počitniška prikolica, ki je bila ob prihodu praktično povsem pogorena. Ob prihodu gasilcev je ogenj že pojenjal, zato se predvideva, da je zagorelo že veliko prej predno je očividec opazil požar.

Gasilci PGD Dobrova in PGD Hruševo so se na začetku usmerili v gašenje požara, skupaj s preostalima društvoma PGD Brezje in PGD Podsmreka pa so se v nadaljevanju preusmerili še v prekopavanje požarišča ter dokončno pogasitev požara. Pri tem so mladi gasilci pod kupom ožganih ostankov v bližini traktorja našli močno ožgano preminulo osebo.

Na intervenciji, ki je trajala do 5.00 zjutraj, je sodelovalo 30 gasilcev s 6 vozili, nato pa so delo prevzele pristojne službe. Gasilcem, ki so naleteli na preminulo osebo, so bili ponujeni tudi razbremenilni pogovori z gasilskimi zaupniki, a jih zaenkrat še niso potrebovali.