Avtor: 13.04.2024 ob 21:08

VIDEO: Mladinci PGD Dvor s 5. mestom tik za najboljšimi na državnem kvizu

Na lepo sončno soboto, 13. aprila 2024, se je proti Račam odpravilo ogromno število vozil z navdušeno gasilsko mladežjo, da bi se na OŠ Rače udeležili 22. državnega kviza gasilske mladine. Tekmovalne ekipe, ki so na regijskih tekmovanjih zasedla najboljša mesta, so se zdaj pomerile še med seboj. V kategoriji pionirjev in mladincev je tekmovalo po 41 ekip, ekip pripravnikov pa je bilo 34, skupaj torej 116 ekip. Med njimi so bili tudi mladinci PGD Dvor v postavi Jakob, Ema in Oskar.

Po lanskem drugem mestu, so imeli tekmovalci tudi letos visoka pričakovanja, ki so jih s 5. mestom med 41 ekipami tudi upravičili. Ekipa se lahko pohvali z novim društvenim rekordom v gasilskih spretnosti za mladince, ki sedaj znaša 16,3 s. Poleg tega jih je čakala še ena praktična vaja in sicer štafetna navezava vozlov ter seveda teoretični test s petimi različnimi polami.

Poskrbljeno je bilo tudi za obtekmovalne dejavnosti, ki so se med tekmovanjem izvajale pred šolo, na parkirišču in igrišču. Lahko so si ogledali vozilo Gasilske brigade Maribor in PGD Rače, prikaz Slovenske vojske in policije. Kinološko društvo za reševalne pse REPS Maribor je predstavilo reševalno vajo. Prav tako je bil na voljo vodeni ogled Gradu Rače. Za popestritev pa je mlade gasilce čakala vožnja s turističnim vlakcem Jurčkom.


Rezultati: Državni kviz 2024