Avtor: 15.09.2019 ob 12:51

Višje se ne da – mladinke Dvora državne prvakinje v orientaciji

V soboto, 14. septembra, je na smučišču Kope potekalo državno tekmovanje v orientaciji za gasilsko mladino. Preko občinskih in regijskih nivojev so se na tekmovanje uvrstile tudi tri ekipe Dvora – pionirke, mladinke in mladinci.

Tek je odlična rekreacija, če pa vključimo še iskanje kontrolnih točk na terenu s pomočjo karte in kompasa, pa postane vse skupaj še bolj zabavno. Medtem, ko so drugi obiskovalci Kop nabirali gobe ali se le sprehajali, se je mladina spopadla z zahtevnim terenom, saj je bilo na progi kar nekaj klancev. Kaj drugega pa lahko pričakujemo na smučišču?

Izjemen uspeh je uspel mladinkam Sari, Niki in Emi, saj so postale državne prvakinje. Ugnale so vseh 31 ekip. Na zmagovalnem odru so si mladinke skočile v objem ter potočile tudi nekaj solz sreče ob zgodovinskem uspehu. Uspeh so dopolnile pionirke z 11. mestom (med 32 ekipami) in mladinci s 14. mestom (med 33 ekipami)

Ob vrnitvi v domačo vas so bile tekmovalke deležne toplega sprejema, katerega so se udeležili tudi predsednik Gasilske zveze Dolomiti Franci Zibelnik, poveljnik Gasilske zveze Dolomiti Filip Božnar in župan občine Dobrova-Polhov Gradec Franc Setnikar,.


Rezultati: Državno tekmovanje v orientaciji