Avtor: 16.08.2014 ob 16:22

Zahvala poveljnika PGD Polhov Gradec

Spoštovani vsi, ki ste kakorkoli sodelovali pri odpravljanju posledic ob zadnjem neurju!

Letos nam narava ne prizanaša in le nemo lahko opazujemo, kako uničujoča ter neusmiljena je do sebe, ljudi, njihovega imetja ter nenazadnje nas, ki kot prostovoljni gasilci pomagamo pri vse več vrst nesrečah. Tako je bilo tudi v noči na torek, ko je močno deževje zajelo Polhograjske Dolomite. V prvih urah posredovanja ste se številni le stežka prebijali do hiš preko deročih voda in plazov ter s tem ogrožali svoja lastna življenja.

Pogosto se sam pri sebi sprašujem, kako bi brez prostovoljnih gasilcev, le čemu smo tako zavzeto pripadni! Saj ni plačila za opravljeno delo, žrtvujemo sebe, zapostavljamo bližnje, vendar … pomagamo ljudem v stiski. Vedno, kadar nas ljudje potrebujejo, se zberemo in odhitimo na pomoč, ne da bi pomislili, da se morda ne bomo vrnili nazaj v gasilski dom, med domače, kolege gasilce, prijatelje, …! Takrat kot vodja gasilske enote, intervencije, premišljuješ, poleg povelji posredovanja, tudi to in se zaveš, kako odgovoren moraš biti, da do tega ne in tudi ne sme priti. Takrat se pokaže dobra organiziranost, opremljenost, motivacija in fizična ter psihična stabilnost. A vedno, ko je delo končano na terenu in negotovost o opravljeni nalogi potešena, nas še kako hitro lahko doletijo nove in nove naloge. Zato je za vodjo intervencije akcija končana, ko je zadnja obleka oprana, cel zvita, vozilo operativno pripravljeno …

In tukaj ste vi, ki vedno, kadar je potrebno priskočiti na pomoč ljudem, po končanem delu pomagate, da pripravimo opremo za nove naloge. Tako je bilo tudi tokrat, spoštovani kolegi gasilci, zato naj se vam osebno in v imenu PGD Polhov Gradec zahvalim za profesionalno opravljeno delo pri reševanju in odpravljanju posledic avgustovskega neurja. Hvala vsem operativnim članom društva, ki ste sodelovali, gospodinji Nataši, vodjam v štabu, strojnikom-bagristom, kmetom s traktorskimi cisternami, poveljniku GZ Dolomiti, poveljniku CZ občine, gasilskim društvom iz GZ Dolomiti, Brezovica, Ig, Ljubljana in vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri odpravljanju posledic neurja!

Hvala vam vsem skupaj in vsakemu posebej!

Damijan Plestenjak, poveljnik PGD Polhov Gradec